(Πηγή: www.enikos.gr)
Καστανό vs λευκό ρύζι: Ποιο είναι πιο υγιεινό, σύμφωνα με τους ειδικούς – Τα οφέλη και οι διαφορές
Το ρύζι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγροτικά προϊόντα, κυρίως σε αρκετές ασιατικές χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, όπου και λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής. Εκτός από τις χώρες της Ασίας, το ρύζι καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο καθώς είναι μια καλή πηγή υδατανθράκων, φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ρυζιού: το καστανό και το λευκό.
Ιστορικά, το λευκό ρύζι ήταν η παραδοσιακή επιλογή, ωστόσο, το καστανό ρύζι έχει γίνει… Πηγή (Πηγή: www.enikos.gr)