Τι κάνουμε με αυτά τα όνειρα; Της Βασιλικής Μανδαλιανού

Κοιμόμαστε μια μέρα, έχοντας παίξει στο σχολείο πολλές ώρες, έχοντας δουλέψει στο γραφείο, έχοντας μαλώσει με έναν περαστικό, έχοντας σκέψεις για τη σχέση μας, τον εαυτό μας, τη πορεία μας.

Ξυπνάμε και θέλουμε να ξανά ονειρευτούμε τα ατελείωτα παιχνίδια με φίλους σαν παιδιά, ονειρευόμαστε να ξανά γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω στη πρώτη μας δουλειά, σχέση, στις πρώτες μας αποφάσεις σαν ενήλικες, σκεπτόμενοι πως αν είχαμε πράξει κάτι διαφορετικά, τι θα είχε συμβεί;

Ονειρευόμαστε πως η ζωή μας θα ήταν κάτι άλλο από αυτό που ζούμε τώρα. Γιατί τα όνειρα μας είναι αποφάσεις. Αποφάσεις της στιγμής και του μέλλοντος. Τίποτα από τα όνειρα μας δε χωράει στο παρελθόν εκείνο δε το αλλάζεις αλλά μαθαίνεις να ζεις με αυτό και τις συνέπειες που έφερε στη ζωή σου. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η δύναμη των ονείρων μας δεν περιορίζεται από τη χρονική διάσταση. Τα όνειρα μας είναι η ουσία της ελπίδας, η δύναμη που μας κινητοποιεί να εξερευνούμε τις ατέλειωτες δυνατότητες που προσφέρει η ζωή.

Όνειρα… Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα δικά μας όνειρα για τον καθένα από εμάς αυτά είναι διαφορετικά. Τι γίνεται όμως όταν έρχεται η ώρα να τα πραγματοποιήσουμε; Μαγκώνουμε, χάνουμε τη πίστη μας σε αυτά ή μήπως τελικά δε την είχαμε ποτέ;

Τα όνειρα είναι οδηγοί που μας καθοδηγούν στη ζωή μας, πηγές έμπνευσης που μας κινητοποιούν να επιδιώκουμε καινοτόμες ιδέες και να αναζητούμε νέους προορισμούς. Στο πέρασμα του χρόνου, όμως, η καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις και οι προκλήσεις μπορεί να μας καθιστούν λιγότερο προσανατολισμένους στα όνειρα μας.

Θέλω όλοι σας να σκεφτείτε και να αναπολήσετε το πρώτα σας όνειρο που είχατε σαν παιδιά.

Το πραγματοποιήσατε ποτέ; Και αν ναι, πως σας έκανε να αισθανθείτε αυτή η επίτευξη του ονείρου σας; Πώς ένιωσε ο νεότερος εαυτός σας;

Με αυτό το συναίσθημα λοιπόν, θα πρέπει να πείτε στον τωρινό εαυτό σας πως αξίζει να ονειρευτείτε ξανά. Ζούμε σε μια περίοδο που οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε τη ζωή και τα δρώμενα να περνούν από μπροστά μας σαν αστραπές και να μη μπορούμε να ελέγξουμε κάτι από αυτά. Αυτό ως έναν βαθμό είναι αλήθεια, αλλά ποιος μας είπε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, να πιστεύουμε πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα στη ζωή. Μήπως ο μπαμπούλας των ονείρων σου είσαι εσύ; Γιατί άκουσες τότε τον φίλο σου, τη μητέρα σου, τον συνεργάτη σου πως είσαι απλά ένας “ονειροπόλος” ; Και σκέφτηκες πως οι απόψεις τους έχουν χώρο και δύναμη στα δικά σου όνειρα;

Ξέρεις τι είναι να ονειρεύεσαι; Το να ονειρεύεσαι είναι να κλείνεις τα ματιά σου ή να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και εκείνη τη στιγμή εμπιστευόμενος τόσο πολύ τις δυνατότητες σου και τα οράματα σου να λες Ονειρεύομαι να… Ο καθένας μπορεί να συνεχίσει τη πρόταση αυτή όπως ονειρεύεται.

Τα όνειρα δεν έχουν όριο σε ηλικία, χρόνο, μέρος και μέγεθος! Άρα η απάντηση που μπορώ να σας δώσω στο τι κάνουμε με αυτά τα όνειρα είναι: Πως δε τα αφήνουμε ποτέ να περάσουν, να τα ξεχάσουμε, να τα κλείσουμε σε ένα μέρος του κεφαλιού μας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα ξεσκονίστε τα όνειρα εκείνου του μικρού παιδιού, εκείνου του αισιόδοξου νέου και αρχίστε να ονειρεύεστε ξανά!

Τα όνειρα είναι καύσιμο για το πάθος και την κίνηση προς την εξέλιξη, είναι το φως που φωτίζει τον δρόμο σας, το κίνητρο που σας καλεί να εξερευνήσετε το άγνωστο και η ζωή είναι ένα όνειρο για αυτό ζήστε το πριν ξυπνήσετε από αυτό!

https://www.instagram.com/psychologists_guide?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw==

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.