| |

Νέοι κανόνες για το μέλι, τις μαρμελάδες και τους χυμούς – Τι αποφάσισε η ΕΕ

(Πηγή: seleo.gr)

Σε προσωρινή συμφωνία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη για τους νέους κανόνες για τα τρόφιμα του πρωϊνού όπως μέλι, μαρμελάδες και χυμοί.

Οι διαπραγματεύσεις, μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβούλιου αφορούσαν τη σύνθεση, την ονομασία, την ετικέτα και την παρουσίαση των συγκεκριμένων τροφίμων.

Ειδικότερα, για ένα μεγάλο μέρος του μελιού που εισάγεται από χώρες εκτός ΕΕ υπάρχει υποψία ότι είναι νοθευμένο με ζάχαρη και δεν εντοπίζεται στην αγορά της ΕΕ.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια τέτοια απάτη και να ενημερωθούν καλύτερα οι καταναλωτές, οι διαπραγματευτές συμφώνησαν να καταστήσουν υποχρεωτικό να αναφέρουν με σαφήνεια στο ίδιο οπτικό πεδίο με το όνομα του προϊόντος, τις… Πηγή

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *