“Ο Έρωτας στη Μάισσα Σαλονίκη” από την θεατρική ομάδα Εκπαιδευτικών ¨Μίμησις Πράξεως¨ στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” 

 “Ο Έρωτας στη Μάισσα Σαλονίκη” από την θεατρική ομάδα Εκπαιδευτικών ¨Μίμησις Πράξεως¨ , το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00 στο θέατρο ¨Μίκης Θεοδωράκης”.

Ένα σεργιάνι από το χτες ως το σήμερα, με την ψυχή και το νου, μέσα στα σοκάκια της πόλης μας.  Πρωταγωνιστής…ο Έρωτας.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση, με θέμα την ιστορία της Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα με κεντρικό άξονα τον έρωτα πλαισιωμένη από θεατρικά, μουσικά, χορευτικά δρώμενα και τραγούδια. Μέσα από μια γραμμική αφήγηση αλλά και από θεατρικά και μουσικά δρώμενα, περνάμε νοσταλγικά από γεγονότα ιστορικά και πολιτισμικά της πόλης μας.

Η Παράσταση Πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών «Ουσάκ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητών «Κρηταγενείς Μακεδονίας» τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανθοκήπων Ευκαρπίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εύοσμου το Σεργιάνι, υπό την αιγίδα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Εθελοντισμού.

Το έργο έχει παιχτεί επί δύο συνεχή έτη στο παρελθόν σε Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης και του Νομού Ημαθίας .Επίσης έχει επιλεγεί από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής ανάμεσα στα 6 θεατρικά σχήματα της περιφέρειας για το Φεστιβάλ ΘΥΜΕΛΗ που θα πραγματοποιηθεί από 14-19 Μαΐου.

Η ομάδα απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς-ερασιτέχνες  μουσικούς, τραγουδιστές, χορογράφους, ηθοποιούς, χορευτές και κατά καιρούς συμμετείχαν (σε φιλική συμμετοχή)γνωστοί καλλιτέχνες, όπως Κώστας Πρατσινάκης, Ντιλέκ Κοτς, Θωμάς Κοροβίνης, Μανώλης Χατζημανώλης κ.α.

Κείμενα-Σενάριο-Σκηνοθεσία-Μουσικές Επιλογές-Οργάνωση Παραγωγής: Μερόπη Κόπτση

      Μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση: Γιάννης Ποιμενίδης

Είσοδος ελεύθερη.

Η παράσταση έχει φιλανθρωπικό σκοπό γι αυτό παρακαλείσθε, όσοι επιθυμείτε ,να φέρετε τρόφιμα για τις ευπαθείς οικογένειες του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.