Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου: Αφιέρωμα στο Ζεϊμπέκικο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Εθελοντισμού

Αφιέρωμα Ζεϊμπέκικου με την συμμετοχή 100 χορευτών στην Πλατεία του Ευόσμου!

Μια ξεχωριστή εκδήλωση από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Εθελοντισμού του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεργασία με την Χοροδιδάσκαλο-Χορογράφο κ. Κατερίνα Καρατζά και με τους πολιτιστικούς Συλλόγους, Χ.Ο. ΔΥ.ΘΕ. ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ και τον “ΠΗΓΑΣΟΣ” Δυτικής Θεσσαλονίκης, θα λάβει χώρα την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 19:00 στην πλατεία του Ευόσμου.

Το 2022, έπειτα από πολλών ετών προσπάθειας ο Ζεϊμπέκικος χορός εντάχθηκε στο Εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδος μαζί με το μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά. Ο ζεϊμπέκικος χορός είναι αυτοσχεδιαστικός χορός που εξελίσσεται μέχρι και σήμερα. Ο Ζεϊμπέκικος συνιστά ζωντανό Ελληνικό στοιχείο της Ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας δεδομένου ότι χορεύεται σε όλη την ελληνική επικράτεια καθώς και στις κοινότητες των Ελλήνων της διασποράς. Είναι βαθιά ριζωμένος στην πολιτισμική μνήμη και ταυτότητα τοπικών κοινοτήτων , ενώ με τις διάφορες παραλλαγές του συνιστά σήμερα μια μετεξελιγμένη μορφή δημοφιλούς έκφρασης των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Τρίτη 9 Απριλίου στις 19:00.

Πλατεία Ευόσμου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.