Η βρώμη μπήκε για τα καλά στη διατροφή μας – Είναι ωφέλιμη ή όχι;

(Πηγή: www.protothema.gr)

Πανταχού παρούσα στην διατροφική μας καθημερινότητα, η βρώμη και τα παράγωγά της έχουν πλέον αντικαταστήσει βασικά υλικά στην προετοιμασία του φαγητού μας, διεκδικώντας την ταμπέλα του «υγιεινού». Ισχύει αυτή η ιδιότητά τους;

Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη της βρώμης είναι η θετική επίδρασή της στην υγεία της καρδιάς. Η βρώμη είναι πλούσια σε β-γλυκάνη, έναν τύπο διαλυτών φυτικών ινών που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και η ενσωμάτωση της βρώμης στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης χωρίς να επηρεάσει την HDL… Πηγή (Πηγή: www.protothema.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.