Σε μια έντονη επίδειξη κρατικής καταστολής, η επετειακή συγκέντρωση την Δευτέρα (2/6) για τη συμπλήρωση 12 χρόνων από τις ιστορικές διαδηλώσεις του Πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη σημαδεύτηκε από εκτεταμένη αστυνομική βία και 95 συλλήψεις διαδηλωτών.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αλληλεγγύης Ταξίμ είχε καλέσει σε συγκέντρωση μνήμης υπό το σύνθημα «Το σκοτάδι θα φύγει, το Γκεζί παραμένει», αναδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη σημασία του κινήματος για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα στην Τουρκία.
Από νωρίς το πρωί, η περιοχή Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε αστυνομικό φρούριο, με εκτεταμένα οδοφράγματα και ισχυρές δυνάμεις των τουρκικών ΜΑΤ να έχουν αναπτυχθεί σε στρατηγικά σημεία. Όλοι οι παράδρομοι που οδηγούν… (Πηγή: tvxs.gr)