Μπορεί ένα φαινομενικά αθώο βραδινό σνακ, όπως το τυρί, να μετατρέπεται σε πηγή εφιαλτών; Νέα επιστημονικά δεδομένα υποδεικνύουν πως για κάποιους ανθρώπους, ιδίως όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, η απάντηση είναι ναι. Μια πρόσφατη μελέτη με περισσότερους από 1.000 φοιτητές αποκάλυψε εντυπωσιακή συσχέτιση μεταξύ προβλημάτων πέψης που σχετίζονται με τα γαλακτοκομικά και διαταραγμένου ύπνου με έντονα, δυσάρεστα όνειρα.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology, φέρει την υπογραφή του Dr. Tore Nielsen από το Université de Montréal και βασίστηκε σε εκτεταμένο ερωτηματολόγιο που διερεύνησε τις διατροφικές συνήθειες, την ποιότητα ύπνου και τη συχνότητα εμφάνισης εφιαλτών σε φοιτητές του MacEwan University. Τα... Πηγή