Η τυροκαυτερή είναι κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας. Η πικάντικη γεύση της φέτας σε συνδυασμό με την καυτερή πιπεριά, την καθιστούν το ιδανικό συνοδευτικό σε κάθε γεύμα. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για εγγυημένα αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο.
1 συσκευασία (περίπου 225 γρ.) φέτα, καλά θρυμματισμένη
3 καυτερές πράσινες πιπεριές, χωρίς κοτσάνι ή περισσότερες
1 φλιτζάνι πλήρες ελληνικό γιαούρτι
⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πάστα γλυκιάς κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη (προαιρετικά)
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Τοποθετήστε τη φέτα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ.
Βάλτε τις πράσινες πιπεριές σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιήστε τις σε πάστα.
Μεταφέρετε την πάστα στο μπολ... Πηγή