Σε υπόθεση για τρεις αναδεικνύονται οι εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup), με την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Λιθουανία να υποστηρίζουν η καθεμία τους δικούς της υποψηφίους.
Μετά την υποβολή υποψηφιότητας από τον τρέχοντα πρόεδρο, τον υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας Πασκάλ Ντόναχιου, οι ομόλογοί του της Ισπανίας και της Λιθουανίας, Κάρλος Κουέρπο και Ριμάντας Σάτζιους αντίστοιχα, ανακοίνωσαν και επίσημα την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την προεδρία του οργάνου.
Η εκλογή του νέου προέδρου θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Ιουλίου και για την ανάδειξη του νικητή απαιτείται απλή πλειοψηφία, τουλάχιστον 11... Πηγή