Ισπανία / Έκλεισαν παραλίες λόγω του «μπλε δράκου»

(Πηγή: tvxs.gr)

Στις ακτές της Κόστα Μπλάνκα, στη νότια Ισπανία, οι τοπικές αρχές εξέδωσαν αυστηρή προειδοποίηση προς τους τουρίστες και τους κατοίκους, ζητώντας τους να μην εισέρχονται στη θάλασσα, μετά τον εντοπισμό του Glaucus atlanticus, γνωστού ως «μπλε δράκου», ενός σπάνιου αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδους θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα.

Η απόφαση αυτή οδήγησε σε απαγόρευση κολύμβησης σε μήκος περίπου επτά μιλίων ακτογραμμής γύρω από τη Guardamar del Segura, βόρεια της Torrevieja.

Η απαγόρευση θεσπίστηκε έπειτα από την αναφορά δύο δειγμάτων του μπλε δράκου στην παραλία Vivers. Ο δήμαρχος Χοσέ Λουίς Σάεθ, σε πρώτη δημόσια ανακοίνωσή του, υπογράμμισε την επικινδυνότητα του πλάσματος λόγω του τσιμπήματός του, καλώντας τους… Πηγή

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *