Τουρκία: Η Άγκυρα παίζει το χαρτί της ενέργειας στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή
(Πηγή: www.skai.gr)
Η τουρκική κρατική ενεργειακή εταιρεία BOTAS και η BP υπέγραψαν τριετή συμφωνία για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανακοίνωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπασλάν Μπαϊρακτάρ.
Με βάση τη συμφωνία, η Τουρκία θα λαμβάνει 1,6 δισ. κυβικά μέτρα LNG ετησίως, ανέφερε ο Μπαϊρακτάρ, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα είναι σημαντική για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας κατά τους χειμερινούς μήνες.
Παράλληλα, η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία Argent LNG υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια 5 εκατομμυρίων μετρικών τόνων φυσικού αερίου με το τουρκικό χρηματιστήριο ενέργειας Enerji Piyasalari Isletme AS (EPIAS), σε μια κίνηση που αποσκοπεί στη διοχέτευση αμερικανικού αερίου στην… Πηγή
