ΗΠΑ / Προληπτική λογοκρισία επιβάλλει το Πεντάγωνο στα ΜΜΕ
(Πηγή: tvxs.gr)
Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε νέες οδηγίες που απαιτούν από τους δημοσιογράφους να παίρνουν έγκριση, πριν συλλέξουν ή δημοσιεύσουν οποιεσδήποτε πληροφορίες, ακόμη και μη διαβαθμισμένες.
Το Πεντάγωνο απειλεί με ανάκληση των διαπιστεύσεων για όσους δημοσιογράφους δεν συμμορφώνονται. Οι δημοσιογράφοι πρέπει επίσης να υπογράψουν ότι δεν θα μετακινούνται σε ορισμένα μέρη του κτιρίου, διαφορετικά θα χάσουν την πρόσβασή τους σε όλο το κτίριο.
Ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ δικαιολόγησε τα μέτρα δηλώνοντας στο X ότι «ο Τύπος δεν επιτρέπεται πλέον να κυκλοφορεί ελεύθερα στους διαδρόμους ενός ασφαλούς κτιρίου» και ότι πρέπει να φέρει σήμα και να σέβεται τους κανόνες. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου,… Πηγή
