Μολδαβία: Οι ψηφοφόροι αρνήθηκαν να «εξαγοραστούν» από τη Μόσχα δήλωσε η νικήτρια φιλοευρωπαία πρόεδρος

(Πηγή: www.iefimerida.gr)

Για συστηματική απόπειρα της Ρωσίας να επηρεάσει με κεφάλαια τους Μολδαβούς, ώστε να στηρίξουν το φιλορωσικό Πατριωτικό Μπλοκ, μίλησε η νικήτρια πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάια Σάντου.

Η φιλοδυτική πρόεδρος, η οποία ανανέωσε τη θητεία της μετά τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής, χαιρέτισε την άρνηση των ψηφοφόρων να «εξαγοραστούν» από τη Μόσχα.

Τα συγχαρητήρια από Ευρωπαίους αξιωματούχους καθώς και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνουν την ανακούφιση της Δύσης για το αποτέλεσμα που ενισχύει την ευρωπαϊκή κατεύθυνση της μικρής αυτής χώρας που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ρουμανίας και συνορεύει με την εμπόλεμη Ουκρανία.

«Δεν επιτρέψαμε στον εαυτό μας να εξαγοραστεί, να εκφοβιστεί ή να… Πηγή

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *