Γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Ισραήλ μετά την προτροπή του Μπεν Γκβιρ να φυλακιστούν οι Έλληνες του στολίσκου
(Πηγή: www.iefimerida.gr)
Έντονη ήταν η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ προς το Ισραήλ μετά το απαράδεκτο αίτημα του υπουργού Μπεν Γκβιρ να φυλακιστούν και όχι να απελαθούν οι ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα.
Το βράδυ της Τετάρτης, το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ συνέλαβε περισσότερους από 470 ακτιβιστές που επέβαιναν σε 42 σκάφη του στολίσκου «Global Sumud Flotilla».
Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, τέσσερις εξ αυτών έχουν ήδη απελαθεί, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στη διαδικασία απέλασης προς τις χώρες καταγωγής τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν και 27 Έλληνες πολίτες.
Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την επιλογή της απέλασης, λέγοντας… Πηγή
