Εμπλοκή στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Κυπριακό δημοσίευμα μιλά για νέες απαιτήσεις του ΑΔΜΗΕ -«Δεν εκβιαζόμαστε», λέει ο Χριστοδουλίδης
(Πηγή: www.iefimerida.gr)
Σε τροχιά αβεβαιότητας μπαίνει ξανά το σημαντικό ενεργειακό έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου.
Παρότι θεωρείται κομβικό για την ενεργειακή ασφάλεια και τη γεωπολιτική ισορροπία της περιοχής, το έργο απειλείται αυτή τη φορά όχι τόσο από τις τουρκικές παρεμβάσεις -οι οποίες συνεχίζουν να εμποδίζουν την πρόοδο των ερευνών- όσο από τις αυξανόμενες εντάσεις ανάμεσα στον ΑΔΜΗΕ και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου σχετικά με τη χρηματοδότησή του.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη είχε φανεί να δίνει νέα ώθηση στο έργο. Ωστόσο το αισιόδοξο κλίμα ανατράπηκε.
Σύμφωνα… Πηγή
