(Πηγή: www.skai.gr)
Μετά από απολογητική διαδικασία που διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκιση του Μαροκινού, ο οποίος κατηγορείται ότι ενήργησε ως διακινητής στο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Χίου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 μεταναστών.
Το πολύνεκρο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου 2026, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν μετανάστες συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό 15 ατόμων και τη βύθιση της βάρκας.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αλέξης Γεωργούλης και Δημήτρης Χούλης, προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις, εκφράζοντας τη βαθιά τους θλίψη για την… Πηγή

