Άγιοι γίνονται ο ιερομόναχος Τύχων, πνευματικός πατέρας του Αγίου Παϊσίου και ο Χατζη-Γεώργης

(Πηγή: www.newsit.gr)

Ο ιερομόναχος Τύχων και ο Χατζη-Γεώργης ανακηρύσσονται άγιοι και εντάσσονται στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (11.02.2026).

Ο Άγιος Παΐσιος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στη συνεδρίασή του υπό τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατέταξε στο αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας δύο οσιακές μορφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τον ιερομόναχο Τύχωνα που έζησε στη σκήτη της Καψάλας και τον μοναχό Γεώργιο, ευρύτερα γνωστό ως Χατζη-Γεώργη.

Ο Τύχων έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως πνευματικός πατέρας του Άγιου Παϊσίου, ο οποίος τον μνημόνευε με βαθύ σεβασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν ρωσικής καταγωγής και ασκήτεψε επί δεκαετίες στην Καψάλα, περιοχή του Αγίου Όρους γνωστή για τα ησυχαστήριά… Πηγή

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *