Ντοκουμέντα Καισαριανής / Καταιγισμός αιτημάτων για τις φωτογραφίες των 200 – «Να έρθουν στην Ελλάδα»
(Πηγή: tvxs.gr)
Αιτήματα να αποκτηθούν από την Ελλάδα οι ιστορικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τους 200 της Καισαριανής, 82 χρόνια μετά τη μαζική εκτέλεση της 1ης Μαΐου 1944, και οι οποίες έρχονται στο φως για πρώτη φορά, απευθύνουν κόμματα της αντιπολίτευσης, δήμοι και φορείς.
Το υλικό εντοπίστηκε σε διαδικτυακή δημοπρασία στο eBay και αναρτήθηκε προς πώληση από ιδιώτη στο Βέλγιο, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για τον φωτογράφο ή για την ακριβή διαδρομή με την οποία κατέληξε στο εξωτερικό.
Η ύπαρξη της δημοπρασίας έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης της σελίδας «Greece at WWII Archives», η οποία δημοσιοποίησε μέρος των εικόνων, πυροδοτώντας δημόσια συζήτηση τόσο για την ιστορική… Πηγή
