Ντοκουμέντα Καισαριανής / Ποιους φοβίζει η επιστροφή των «200»

(Πηγή: tvxs.gr)

Οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις τελευταίες στιγμές της διαδρομής των κομμουνιστών προς την Μάντρα Καισαριανής συγκινούν, αφυπνίζουν συνειδήσεις και συνιστούν ένα καίριο πλήγμα στους αναθεωρητές – διαστρεβλωτές της Ιστορίας και της έννοιας του πατριωτισμού.

Οι ήρωες της αντίστασης, κουβαλώντας τη βαριά παρακαταθήκη της θυσίας για την πατρίδα, μοιάζουν να επιστρέφουν από την Πρωτομαγιά του 1944 ως ζωντανές μορφές στο σήμερα, ώστε να υψώσουν αναχώματα προς την επέλαση της «τραμπικής» δεξιάς.

Οι υψωμένες γροθιές και τα αποφασιστικά βλέμματα τους εκλαμβάνονται ως πηγή έμπνευσης από εκείνες τις δυνάμεις της κοινωνίας, που αναζητούν διαδρόμους απεγκλωβισμού από τις σύγχρονες «μπότες» που τσαλαπατούν ελευθερίες, δικαιώματα, προοπτικές.

Ίσως για… Πηγή

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *