Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο

(Πηγή: www.ert.gr)

Η διάσημη κωμωδία «Τα Αποκριάτικα» (D-ale carnavalului) του Ρουμάνου δραματουργού και σατυρικού συγγραφέα, Ιόν Λούκα Καρατζιάλε (Ion Luca Caragiale (1852–1912), μεταδίδεται σε θεατρική προσαρμογή, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026 στις 20:30, στην εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο».

Το έργο σατιρίζει με καυστικό τρόπο τα ήθη της ρουμανικής κοινωνίας κατά την περίοδο της Αποκριάς, παρουσιάζοντας μια σειρά από κωμικές παρεξηγήσεις και χαρακτήρες.

Ο Γιώργος Πετσίβας που υπογράφει τη Ραδιοσκηνοθεσία της θεατρικής αυτής ραδιοφωνικής παραγωγής σημειώνει σχετικά για το έργο:

«Ο Ιόν Λούκα Καρατζιάλε είναι ίσως ο μεγαλύτερος δραματουργός και σατιρικός συγγραφέας της Ρουμανίας, το έργο του οποίου είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι υπέροχες κωμωδίες του «Ένα χαμένο… Πηγή

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *