Προκαλούν οι Τούρκοι για τους Patriot στην Κάρπαθο

(Πηγή: www.zougla.gr)

Στην Κάρπαθο έχουν εγκατασταθεί οι συστοιχίες πυραύλων Patriot που έφτασαν χθες, Τετάρτη, στο νησί. Οι πρώτες αντιδράσεις από την Τουρκία δεν άργησαν να έρθουν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Oncu Keceli εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις συστοιχίες πυραύλων.

«Βρίσκουμε τις πρόσφατες δηλώσεις που αντιφάσκουν με το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου επιπόλαιες, ατυχείς και άκαιρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βρίσκουμε τις δηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, αντίθετες με το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, μη σοβαρές, ατυχείς και άκαιρες.

Στο πλαίσιο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων του 1947, δεν υπάρχει κανένα αμφισβητούμενο ζήτημα… Πηγή

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *