(Πηγή: tvxs.gr)
Πέντε μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών ποδοσφαίρου του Ιράν έλαβαν άσυλο στην Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τόνι Μπερκ. Ads Ο Μπερκ επιβεβαίωσε ότι οι πέντε αθλήτριες μπορούν να παραμείνουν στη χώρα, καθώς η αυστραλιανή κυβέρνηση συμφώνησε να τους χορηγήσει ανθρωπιστικές βίζες.
«Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Η ίδια δυνατότητα υπάρχει και για εκείνες», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Μπρισμπέιν.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε επικρίνει την Αυστραλία, λέγοντας ότι θα έκανε «ένα τρομερό ανθρωπιστικό λάθος» αν δεν δεχόταν τις παίκτριες. Αργότερα, ωστόσο, επαίνεσε τον πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανίζι, σημειώνοντας ότι «χειρίζεται σωστά… Πηγή

