Παραμένει ο… γρίφος για τον καιρό το Πάσχα -Άνοιξη μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, τα σενάρια για την Ανάσταση

(Πηγή: www.iefimerida.gr)

Eρωτηματικό παραμένει ο καιρός το Πάσχα, με την επιστημονική κοινότητα να είναι αβέβαιη λόγω της προγνωστικής διχογνωμίας στα κορυφαία μετεωρολογικά μοντέλα.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη (9/4) η εικόνα είναι ξεκάθαρη με τον υδράργυρο να «αγγίζει» τους 23 βαθμούς Κελσίου, όμως προς την Ανάσταση (11/4) και την Κυριακή του Πάσχα (12/4) συνοδεύεται από αβεβαιότητα.

Το αμερικανικό μοντέλο GFS «βλέπει» οργανωμένη κακοκαιρία με βροχές μεγάλης διάρκειας, ενώ το ευρωπαϊκό ECMWF προβλέπει πιο ήπια και γρήγορα περάσματα φαινομένων. Η πιθανότητα πτώσης της θερμοκρασίας μετά τη Μεγάλη Πέμπτη (9/4) είναι αυξημένη, χωρίς να αναμένονται ακραία φαινόμενα ψύχους.

Η βασική δυσκολία στην πρόβλεψη… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *