Αρχαιολογικό θρίλερ κατά τη διάρκεια έργων οδοποιίας – Ανακαλύφθηκαν 21 ταφικοί τύμβοι και μία μυστηριώδης κυκλική δομή της Εποχής του Σιδήρου

(Πηγή: www.enikos.gr)

Τα μυστικά των νομάδων της Εποχής του Σιδήρου έφεραν στο φως ανασκαφές στις όχθες της λίμνης Ισίκ-Κουλ, όπου οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη με το χρόνο για να διασώσουν πολύτιμα ευρήματα.

Αρχαιολογικό θρίλερ κατά τη διάρκεια έργων οδοποιίας – Ανακαλύφθηκαν 21 ταφικοί τύμβοι και μία μυστηριώδης κυκλική δομή της Εποχής του Σιδήρου

Οι εργασίες κατασκευής περιφερειακού δρόμου στο βόρειο άκρο της πόλης Τσολπόν-Άτα, στη δυτική όχθη της λίμνης Ισίκ-Κουλ στην Κιργιζία, έφεραν στο φως έναν εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικό χώρο.

Η ανακάλυψη αυτή υπόσχεται να προσφέρει νέα δεδομένα για τους λαούς που κατοικούσαν στις στέπες της Κεντρικής Ασίας κατά την Εποχή του Σιδήρου.

Αεροφωτογραφία των ανασκαφών…. Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *