Χανταϊός: Στην Τενερίφη το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius

(Πηγή: www.zougla.gr)

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού, το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius έφτασε σήμερα, Κυριακή 10 Μαΐου, στα ανοικτά της Τενερίφης των Καναρίων Νήσων.

Το πλοίο, στο οποίο έχει ξεσπάσει επιδημία του σπάνιου χανταϊού, θα δέσει στο βιομηχανικό λιμάνι της Γραναδίλλια, το οποίο βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές. Οι επιβάτες θα μεταφέρονται σε «σφραγισμένα, φυλασσόμενα οχήματα, μέσω ενός πλήρως αποκλεισμένου διαδρόμου» και θα επαναπατρίζονται απευθείας στις χώρες καταγωγής τους.

Η Ισπανίδα υπουργός Υγείας, Μόνικα Γκαρθία, περιέγραψε τη διαδικασία επαναπατρισμού των 149 επιβαινόντων, από 23 χώρες, ως μια επιχείρηση «άνευ προηγουμένου», η οποία έχει σχεδιαστεί με απόλυτη σχολαστικότητα για να αποτραπεί οποιαδήποτε… Πηγή

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *