(Πηγή: www.cnn.gr)
Με προβλήματα γίνονται σήμερα, Παρασκευή 27/10, στην Πορτογαλία, η συλλογή απορριμμάτων και η λειτουργία των νοσοκομείων και των σχολείων λόγω της 24ωρης απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων με αίτημα τις αυξήσεις μισθών, σύμφωνα με τα συνδικάτα.
«Προβλέπουμε μεγάλη συμμετοχή, με προβλήματα ή την αναστολή της λειτουργίας διάφορων υπηρεσιών», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο συντονιστής του Κοινού Μετώπου Συνδικάτων Δημόσιας Διοίκησης, ο Σεμπαστιάο Σαντάνα.
Οι απεργοί διαμαρτύρονται κυρίως «κατά της πολιτικής φτωχοποίησης» που ακολουθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση με τη «συνενοχή» των δεξιών κομμάτων, διευκρίνισε το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.
Οι απεργοί ζητούν μισθολογικές αυξήσεις προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν «τη βίαιη αύξηση του κόστους… Πηγή

