Ουκρανία: Στον αέρα η απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη – Οι Ρώσοι παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός, λένε οι Ουκρανοί

(Πηγή: www.iefimerida.gr)

Η απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη διακόπτεται λόγω μη τήρησης της εκεχειρίας, ανακοίνωσε το δημαρχείο της πόλης της Ουκρανίας.

Λίγο νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλης της διαδρομής απομάκρυνσης των αμάχων.

Την είδηση της διακοπής της εκκένωσης επιβεβαίωσε και ο Παύλο Κιριλένκο, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων της περιοχής του Ντονέτσκ με ανάρτησή του στο Twitter: «ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ!».

Σχολιάζοντας την εξέλιξη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι ουκρανικές Αρχές αρνήθηκαν να… Πηγή (Πηγή: www.iefimerida.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.