ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Τετάρτη 9/3

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα και στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, θερμοκρασία σε πτώση.
Πιο αναλυτικά:

Για την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο, μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα, στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου και πιθανόν στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ημιορεινά καθώς επίσης και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 3 βαθμούς), 3 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 0 έως 7 βαθμούς), 7 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 4 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 10 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με παροδικό χιονόνερο ή πρόσκαιρη χιονόπτωση τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.