(Ενώ ο Μητσοτάκης βγάζει αναμνηστικές φωτογραφίες) Ο Τσαβούσογλου τελείωσε τη “δουλειά” με τον Μπλίνκεν: Πιο κοντά σε συμφωνία για τα F-16 λέει η Τουρκία – Τι ειπώθηκε στη συνάντηση

(Πηγή: thefaq.gr)

Άντονι Μπλίνκεν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη εκδίδοντας κοινή δήλωση στην οποία «επιβεβαιώνουν τη συνεργασία τους ως εταίροι και σύμμαχοι του ΝΑΤΟ».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι το κλίμα μεταξύ των χωρών είναι ιδιαίτερα θετικό, και επέμεινε στη θέση της Άγκυρας ότι είναι «απαράδεκτο» χώρες που επιδιώκουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες που στοχεύουν την Τουρκία.

Μίλησε ακόμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ αναφορικά με την πώληση F-16 στην Άγκυρα, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση. Ο Τσαβούσογλου μίλησε ακόμα για την επιστολή που απευθύνει… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.