Στη Γαλλία το τοπίο άλλαξε! 21.000 ψήφοι η διαφορά Μακρόν – Μελανσόν και ξεκάθαρη ήττα του Γάλλου προέδρου που αποδεικνύει ότι η επανεκλογή του πριν από 1,5 μήνα ήταν αποτέλεσμα του διλήμματος “συντήρηση ή ακροδεξιά!”

(Πηγή: thefaq.gr)

Μια πρώτη ανάλυση των γαλλικών βουλευτικών εκλογών κάνει το France24 στη Γαλλία μετά τον πρώτο γύρο, με όλες τις 577 έδρες της Εθνοσυνέλευσης να ήταν διαθέσιμες.

Ο αριστερός συνασπισμός του Ζαν-Λικ Μελανσόν, Λαϊκή Ένωση (NUPES) δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον συνασπισμό του Εμανουέλ Μακρόν («Μαζί»), ενώ πιο πίσω έμειναν ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν και οι δεξιοί Ρεπουμπλικανοί.

Στις επτά εβδομάδες που πέρασαν από την επανεκλογή του Μακρόν σε δεύτερο γύρο με αντίπαλο την ακροδεξιά Λεπέν, το πολιτικό τοπίο της Γαλλίας έχει αλλάξει, σημειώνει το France24. Μια νέα συμμαχία μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων αριστερών κομμάτων κατέστησε την Αριστερά, και όχι τη σκληρή… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.