“Πάμε τρένο”- Μνημόνιο Συνεργασίας ΙΜΕΤ-Hellenic Train

Ταξίδι στο Αύριο των Μεταφορών

Το “πάμε τρένο” ξαναγίνεται συνώνυμο 

της ταχείας μετακίνησης

Μνημόνιο συνεργασίας ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και Hellenic Train 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ταξίδι στο αύριο των μεταφορών», που διοργάνωσε η Hellenic Train Α.Ε. την Παρασκευή 1η Ιουλίου, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΙΜΕΤ/EKETA και του ομίλου  Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A., στον οποίο ανήκει η Hellenic Train Α.Ε., παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, του Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, και του ΓΓ Μεταφορών Ι. Ξιφαρά

Στόχος του Μνημονίου είναι η συνεργασία για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, τις νέες «έξυπνες» τεχνολογίες, τις ψηφιακές μεθόδους για την ασφάλεια και συντήρηση των σιδηροδρόμων και την προώθηση των επιστημονικών μελετών της διατροπικής κινητικότητας και «ευφυών συστημάτων». Εκ μέρους του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Διευθυντής του, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ευχή πως “… με αυτή την πρωτοβουλία το «πάμε τρένο» θα ξαναγίνει συνώνυμο τις ταχείας μετακίνησης”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, κ. D. Franco, η Πρέσβειρα της Ιταλίας κα. P. Falcinelli, ο Πρόεδρος της Hellenic Train Α.Ε., Δρ. D. Lo Bosco, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train Α.Ε. και Country Manager Ελλάδος, M. Capotorto, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ Δρ. Δ. Τζοβάρας, καθώς και η Διευθύντρια Ερευνών του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ. Γ. Αϋφαντοπούλου.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ – 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη – Τηλ.: 2310 498 457 – www.imet.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Xριστίνα Τσόρμπα (6947 52 15 03) – Δημήτρης Καλαμάρας (6978 10 85 97)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.