GOV.GR

28 Ιουλίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν οι: Ακάκιος, Δροσούλα, Τίμων, Ειρήνη, Χρυσοβαλάντης και Βαλάντω, ενώ έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα κατά της ηπατίτιδας. Από σήμερα όμως προτείνω να οριστεί επίσημα και η ημέρα του gov.gr.

Θυμάμαι τον αδελφό του παππού μου που ισχυριζόταν, ότι στο μέλλον θα μπορούμε να τα κάνουμε όλα πατώντας ένα κουμπί. Το touch screen φυσικά δεν υπήρχε τότε ούτε στα πιο ευφάνταστα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δεν φαντάζεστε πόσο χάρηκα όταν άκουσα για το wallet. Επιτέλους σκέφτηκα θα μας δώσουν ένα πορτοφόλι. Σίγουρα λίγο με τα ευρουδάκια που θα πάρουμε από τη ΔΕΗ (όσοι θυμούνται το σλόγκαν είδες η ΔΕΗ; ας μην μιλήσουν γιατί προδίδουν την ηλικία τους), λίγο κάτι από τα χρωστούμενα αναδρομικούλια θα γεμίσει φασούλι, η καλύτερα μπιτκοϊνούλι μπιτκοϊνούλι το σακούλι. Λάθος μεγάλο ντιπ κατά ντιπ, η σκέψη για τα μπιτ. Το wallet θα περιέχει έγγραφα: covid free pass, ταυτότητα και δίπλωμα. Μέρα που είναι σήμερα, η εφαρμογή μου έπρηξε το συκώτι, αλλά τα κατάφερα τελικά. Στην αρχή έψαχνα για purse, που είναι το γυναικείο πορτοφόλι, αλλά τελικά ζούμε in a men’s world. Το προτείνω ως ιδέα, γιατί παλιότερα οι διάσημες κυρίες μπορούσαν να “διορθώσουν” το έτος γέννησής τους. Αυτό πάλι να θέλουν πρόσφατη φωτογραφία με τα αυτιά έξω, σαν να είσαι λαγός! Ακόμη και στην εποχή που δεν υπήρχε photoshop, η Βασιλειάδου είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ποια φωτογραφία θα στείλει στην Αστραλία για να βρει γαμπρό. Ας είναι όμως δεν κρατάω κακία στους πληροφορηκάριους που τα βγάζουν όλα στο μεϊντάνι. Θα είμαι Aκάκια λόγω της ημέρας. Και το δίπλωμα άχρηστο θα είναι σε λίγο, γιατί με τα χρήματα που μας περισσεύουν από τη σύνταξη, θα αγοράσουμε ένα smart car. Θα μπαίνουμε μέσα και θα λέμε “Στη φίλη μου τη Δρόσω για καφέ”. Εμείς θα βλέπουμε τα επεισόδια από τις Άγριες Μέλισσες μια που στο τιμόνι θα είναι ο Τίμων το Ρομπότ, που θα έχει ενημερώσει για πολλοστή φορά την φίλη μας που μια μικρή άνοια την έχει, ότι πίνω ελληνικό βαρύγλυκο και όχι τον μοδάτο εσπρέσο. Τόσο πικρά δεν είναι ούτε τα φάρμακα που παίρνω.

Ομολογώ ότι όταν έδινα εισαγωγικές και περίμενα τα results που ήταν αποκλειστικά mine, δεν υπήρχε το Results.minedu. Ούτε έβγαιναν τα αποτελέσματα τον Ιούλιο, αλλά τον Οκτώβριο, μήπως για τους Θεσσαλονικείς έβαζε το χεράκι του ο Αη Δημήτρης. Σήμερα πόσα παιδιά βαλάντωσαν στο κλάμα και χάλασαν οι διακοπές τους. Ας επικρατήσει Ειρήνη στα σπίτια αυτά και οι γονείς ας μην πρήζουν το συκώτι των παιδιών. Δεν χάλασε ο κόσμος. Όταν είσαι νέος η ζωή είναι μπροστά σου και οι ευκαιρίες άπειρες.

Σκοτώνεσαι στο διάβασμα, κοιμάσαι και ξυπνάς λύνοντας ασκήσεις Μαθηματικών και μπαίνεις στο τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών που ήταν η πρώτη σου επιλογή. Τα χρόνια περνάνε, βγαίνεις στη σύνταξη και ανακαλύπτεις ότι σου αρέσει το γράψιμο. Γράφεις χρονογραφήματα που αρέσουν στους φίλους σου και χαίρεσαι που τους κάνεις να γελούν, παρά τα προβλήματα που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ένα μικρό χούι από την Άλγεβρα παρέμεινε. Αλήθεια σαν να έχουν περάσει αιώνες, από τότε που αγωνιούσε για τις βάσεις η Βασούλα.

Βασιλική Γκουντσίδου

Η Βασιλική Γκουντσίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Σπούδασε Φυσική στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές και ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ορίστηκε ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το Cyberbullying, τη θυματοποίηση σχετικά με την εμφάνιση (Appearance Matters) και τον ψηφιακό αποκλεισμό των ηλικιωμένων (Reducing Old-Age Social Exclusion:ROSEnet), καθώς και του «We CAN, Δράση Επιμόρφωσης Γονέων για τον κυβερνοεκφοβισμό». Από το 2007 ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια για το cyberbullying σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε ημερίδες σε όλη την Ελλάδα και συμμετείχε με εργασίες και ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε συνέδρια που διοργανώθηκαν με το θέμα αυτό. Έλαβε επίσης μέρος σε δεκάδες διεθνή συνέδρια με εργασίες για το cyberbullying. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή χρονογραφημάτων και διηγημάτων. 1.Το 2017 το βραβευμένο με έπαινο δοκίμιο με τίτλο «Αριστοτέλης ο μεγάλος σύγχρονος νους», συμπεριελήφθη σε βιβλίο της Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας με τίτλο «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης». 2. Είναι μία από τους συγγραφείς του βιβλίου «Cyberbullying through the new media-findings from an international network», edited by Peter K Smith and Georges Steffgen, Psychology Press Taylor and Francis Group, London and New York, 2013. 3.«Η γιαγιά Σοφία, ο μικρός Χαραλαμπούλης, το διαδίκτυο και το cyberbullying», Βασιλική Γκουντσίδου, Άννα Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου. Παιδικό παραμύθι, εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ, Μάϊος 2016 http://www.interfasol.eu/book/internet-and-cyberbullying/ Το link για τη μετάφραση στα Αγγλικά του παραμυθιού, στην ιστοσελίδα του INTERFASOL, του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την ενδογενεακή αλληλεγγύη. 4.Συμμετοχή με δύο διηγήματα στο Συλλογικό έργο, «Ασύνορες μνήμες», εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ, Δεκέμβρης 2017. 5.«Η Σίλια και ο Τάκης, ο Ρομποτάκης στο σχολείο του μέλλοντος», Παιδικό παραμύθι, εκδόσεις iWrite, Ιανουάριος 2019.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.