Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας «Τοπολατρεία-Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας «Τοπολατρεία – Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου»

Η ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του τόπου μας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και του σεναρίου είναι ο στόχος του διαγωνισμού «Τοπολατρεία» που διοργανώνει η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ζητούμενο του διαγωνισμού, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, πολλών περιφερειών αλλά και δήμων της χώρας, είναι η δημιουργία του σεναρίου μίας ιστορίας αγάπης για τον τόπο του κάθε συμμετέχοντα.Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί με τρεις φωτογραφίες (ακόμα και από το κινητό του), να δηλώσει παρών στον διαγωνισμό και να πείσει τους ειδικούς ότι η δική του ματιά προβάλλει καλύτερα και πιο πειστικά τον τόπο του. Σκηνοθετώντας ένα διαφημιστικό βιντεάκι 3λεπτης διάρκειας, σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Και τελικά βοηθώντας στην προσέλκυση τουριστών, περιηγητών, επισκεπτών και εκδρομέων για κάθε περιοχή.

Η πρόταση θα εξετασθεί από διαφορετικές επιτροπές, καθώς μία επιτροπή θα κρίνει την ιστορία και μια άλλη θα κρίνει το περιεχόμενο των φωτογραφιών.

Οι φωτογραφικές προτάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:

1. Εικόνες από τον ίδιο τοντόπο, δηλαδή τις φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός απλού ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή.

2. Εικόνες από κάποια προσωπικότητα του τόπου, γνωστή ή άγνωστη στο ευρύ κοινό, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της περιοχής που θα προκαλούσε ενδιαφέρον σε οποιονδήποτε και θα τον έφερνε στον τόπο προκειμένου να γνωρίσει την προσωπικότητα που προβάλλεται ή να πληροφορηθεί την ιστορία της.

3. Μία ιστορία που βασίζεται στην παράδοση του τόπου ή σε κάποιο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, μια ιστορία που θα αφύπνιζε συναισθήματα τόσο σε έναν Έλληνα, αλλά και σε έναν ξένο και θα τον προέτρεπε να επισκεφθεί τον τόπο της ιστορίας.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ενώ για πλήρη ενημέρωση μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επικοινωνήσει στο email info@senariografoi.gr.

Επίσης πληροφορίες δίνονται και στο https://www.youtube.com/watch?v=soYbb3GJIL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.