Μπορεί κανείς να προσφύγει στο Εκλογοδικείο για τους «Σπαρτιάτες;» | in.gr

(Πηγή: www.in.gr)

Ο καθηγητής της Νομικής ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος γράφει για την εκλογική επιτυχία των Σπαρτιατών κι εάν μπορεί εκ των υστέρων να κριθεί παράνομη συμμετοχή τους στις εκλογές με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου

Το Σύνταγμα στο άρθρο 100 προβλέπει ότι «Συνιστάται Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στο οποίο υπάγονται: α) H εκδίκαση ενστάσεων κατά το άρθρο 58». Στο δε άρθρο 58 του Συντάγματος ορίζεται ότι ο «έλεγχος και η εκδίκαση των βουλευτικών εκλογών, κατά του κύρους των οποίων ασκούνται ενστάσεις που αναφέρονται είτε σε εκλογικές παραβάσεις σχετικές με την ενέργεια των εκλογών είτε σε έλλειψη των νόμιμων προσόντων, ανατίθεται στο Aνώτατο Ειδικό Δικαστήριο… Πηγή (Πηγή: www.in.gr)

1 Σχόλιο

  1. ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΠΟΥ…..ΛΟ.ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ. ΑΝΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ’ΝΑΙ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.