Μιλάμε με τον Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Στάθη Αβραμίδη

Κύριε Αβραμίδη, είστε πολλά χρόνια στο χώρο της αυτοδιοίκησης και εκλέγεστε επί πολλές διαδοχικές περιφερειακές αναμετρήσεις. Πώς ξεκίνησε η πορεία σας στην πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση;

Η θέληση μου ήταν πάντα να προσφέρω στον συνάνθρωπο και στον τόπο μου. Η προσπάθεια μου ήταν και θα συνεχίσει πάντοτε να είναι να βοηθήσω με λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών άμεσα και αποτελεσματικά.

Δίπλα στον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικωστα μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω σημαντικό έργο. Είναι ένας άνθρωπος με ευρύτητα πνεύματος που δίνει στον καθένα την ευκαιρία να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό, πάντα προς το συμφέρον της Περιφέρειας μας. Τον θεωρώ γνήσιο άνθρωπο τής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη διάρκεια των θητειών μου μου έγινε η τιμή να μου εμπιστευτούν κρίσιμες θέσεις ευθύνης, όπως τη διεύθυνση πολεοδομίας, περιβάλλοντος, τεχνικών υπηρεσιών και τελευταία της διεύθυνσης συγκοινωνιών. Με την εμπειρία τόσων ετών και τις κρίσιμες αντιπεριφέρειες που έχω θητεύσει πιστεύω ότι έχω την απαραίτητη και μεγάλη εμπειρία αλλά και γνώση για να δώσω ακόμη περισσότερα στην περιφέρειά μας και να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο σε οποιαδήποτε αποστολή μου ανατεθεί.

Η Κεντρική Μακεδονία έχει περιθώρια συνεργασίας με τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις μεγάλες πόλεις των Βαλκανίων; Μπορεί η Θεσσαλονίκη να διεκδικήσει το ρόλο της πρωτεύουσας της συγκεκριμένης περιοχής;

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να την διεκδικήσει, μόνο εφόσον έχει έναν άνθρωπο άξιο και ικανό, όπως τον Απόστολο Τζιτζικωστα. Με την ως τώρα προσφορά και δυναμική του έγιναν πράγματα πολύ θετικά. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση να εκτελούμε την στρατηγική που χαράξαμε και θα εκμεταλλευτούμε με τον αποδοτικότερο τρόπο προς όφελος του τόπου μας κάθε ευκαιρία, κάθε ευρωπαϊκό κονδύλι και κάθε νέα προοπτική που θα δημιουργηθεί. Η πρόβλεψη είναι μία: θα γίνουν πολλά και θα βελτιώσουμε σημαντικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, γιατί έχουμε τη γνώση, την ευθύνη και την εμπειρία για να το πετύχουμε.

Πολιτεύεστε σε μία περιφερειακή ενότητα που είναι τεράστια. Έχει χρόνο και δυνατότητα ο υποψήφιος να «γυρίσει» όλη την περιοχή, να μιλήσει με τους κατοίκους, να ενημερωθεί για τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις;

Η τετραετία ενός εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου είναι πάνω από αρκετή για να επισκεφτεί από άκρη σε άκρη όλη την περιφέρεια του και να συνομιλήσει με τον κάθε συμπολίτη του. Είναι πολύ δύσκολο βέβαια λόγω της μεγάλης έκτασης της δική μας περιφέρειας, όμως αν υπάρχει θέληση τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν. Σίγουρα πάντως είναι πολύ δύσκολη η ενασχόληση με την πολιτική αν θέλεις να είσαι κάθε στιγμή δίπλα στον συμπολίτη σου, όπως είναι ο δικός μου στόχος και η καθημερινή μου πρακτική. Γιατί δεν φτάνει μόνο η πολιτική επικοινωνία! Πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην πολιτική, την επαγγελματική δραστηριότητα και την οικογένεια, ώστε να έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας και να μπορούμε να κατανοήσουμε όλες τις κρίσιμες ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών.

Μιλήσατε για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα κονδύλια της Ε.Ε. Αυτές οι χρηματοδοτήσεις αξιοποιούνται στη χώρα μας όπως θα έπρεπε;

Έχετε υπόψη σας ότι η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας είναι η περιφέρεια που εκμεταλλεύεται περισσότερο από όλες τις άλλες περιφέρειες τα ευρωπαϊκά κονδύλια και πάντα προς όφελος των κατοίκων της. Αλλά σίγουρα δεν μένουμε μόνο σ’ αυτές. Έχουμε σχέδιο και όραμα και θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε σε ανοδικό δρόμο. Σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά η παράταξή μας έχει ήδη προσφέρει πολλά και να είστε σίγουροι ότι θα προσφέρει ακόμη περισσότερα, θεωρώντας δεδομένο ότι οι συμπολίτες μας συνεχίζουν με σύνεση και ευθύνη να δίνουν το χρίσμα στους πιο ικανούς και αποτελεσματικούς αντιπροσώπους τους, όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί πάντα με εντιμότητα, σταθερά και δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας!

https://www.facebook.com/stathisavramides231/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.