Συνάντηση του Διαμαντή Γκολιδάκη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια είχε ο ειδικός καρδιολόγος και βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Διαμαντής Γκολιδάκης. Το τετ-α-τετ έγινε στο Πεντάγωνο και κύλησε σε πολύ καλό κλίμα.

Στη συνάντηση ο κ. Γκολιδάκης εξέφρασε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας το διαχρονικό του ενδιαφέρον για τα ζητήματα διεθνών σχέσεων και άμυνας, ένα ενδιαφέρον που αποτυπώθηκε και στο μεταπτυχιακό τίτλο που απέκτησε πριν από ένα χρόνο στις «∆ιεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές» του Τµήµατος ∆ιεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας. 

Στη συνάντηση μεταξύ των άλλων, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για την αναθεώρηση και την επικαιροποίηση του δόγματος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ένα δόγμα προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και στις ανάγκες που προκύπτουν από τις καινούριες συνθήκες που διαμορφώθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη δυνατότητα ενδυνάμωσης της εγχώριας παραγωγής συστημάτων συγκριτικά χαμηλής οικονομικής αξίας, αλλά υψηλής δυνατότητας, τονίζοντας την ανάγκη η χώρα μας να παράγει ή ακόμα και να δημιουργεί η ίδια τέτοιου είδους συστήματα, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό της πατρίδας μας που είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ακόμη, εξέφρασαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τους άντρες και τις γυναίκες που αποτελούν τον μεγάλο πολλαπλασιαστή δυνάμεων για την πατρίδα μας, αλλά και την ανάγκη στήριξής τους σε κάθε επίπεδο. Ξεκινώντας από το οικιστικό πρόγραμμα στις ακριτικές περιοχές, που αποτελεί μια σπουδαία πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Aκόμη συζήτησαν για το εξοπλιστικό πρόγραμμα σε αέρα, στεριά και θάλασσα και τη συνεχιζόμενη ενίσχυση της χώρας με νέα μέσα, που θα αποτελούν πολλαπλασιαστή ισχύος για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

«Ευχαριστώ τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια για αυτή τη συνάντηση, στην οποία τέθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Μετέφερα την πεποίθησή μου ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν και θα πιάνουν τόπο, θωρακίζοντας με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τα αδιαπραγμάτευτα ελληνικά σύνορα. Η αγάπη των Ελλήνων προς την πατρίδα είναι απέραντη. Το Ελληνικό Έθνος, με σημαιοφόρο τον κάθε έναν και την κάθε μία από εμάς, παρελαύνει στην λεωφόρο της τιμής και της ευθύνης. Σε αυτήν την πορεία με ενέργειες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, αποτελεί μεγάλο βήμα για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και την αναβάθμιση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας η έγκριση από τις ΗΠΑ της πώλησης προς την Ελλάδα των F-35 και η προώθηση ενός μεγάλου πακέτου δωρεάν αμυντικής βοήθειας, που καλύπτει άμεσες ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.  Συγχρόνως όμως ανοίγει ο δρόμος και για πρόσθετα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η χώρα μας.
Το νέο αυτό μεγάλο βήμα αντανακλά και το υψηλό επίπεδο και την εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ, αλλά και τον ενισχυμένο ρόλο που κατέχει πλέον η Ελλάδα και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα διεθνή γεωπολιτικά ζητήματα Κοιτάμε ψηλά, υπερήφανα και με το βλέμμα προς το μέλλον. Η προάσπιση των εθνικών ιερών και οσίων είναι αδιαπραγμάτευτη», δήλωσε ο κ. Γκολιδάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.