Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη συμβολή της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης με τη Συμμαχική οδό για την πραγματοποίηση εργασιών από την ερχόμενη Παρασκευή

Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, αποκλείεται η απευθείας πρόσβαση από την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης προς τη Συμμαχική οδό, προκειμένου να εκτελεστούν αναγκαίες εργασίες στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του ανισόπεδου κόμβου Κ16.

Η κίνηση των οχημάτων, από και προς τη Συμμαχική οδό, θα γίνεται από το παράπλευρο οδικό, ενώ κανονικά θα διεξάγεται η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων προς όλες τις άλλες κατευθύνσεις από το σημείο των εργασιών, με μειωμένη όμως ταχύτητα, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Όπως ανακοινώνει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποξήλωσης της κεντρικής νησίδας επί της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από τη συμβολή με τη Συμμαχική οδό και για περίπου 100 μέτρα βόρεια, με σκοπό την προσωρινή χρήση αυτής ως τμήμα διαδρόμου κυκλοφορίας για την επόμενη φάση κατασκευής των έργων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του ανισόπεδου κόμβου Κ16.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν, έπειτα κι από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης είναι οι εξής:

-Στον ισόπεδο κόμβο της περιφερειακής οδού με τη Συμμαχική επιβάλλεται οριστικός πλήρης αποκλεισμός της άμεσης πρόσβασης από την περιφερειακή προς τη Συμμαχική οδό, την πάροδο της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και των παράπλευρων οδών της περιφερειακής.

-Επιβάλλεται διαχωρισμός των αντίθετων ρευμάτων κυκλοφορίας με κατάργηση των λωρίδων αριστερών και δεξιών στροφών και για τις δυο κατευθύνσεις με ταυτόχρονη κατάργηση της φωτεινής σηματοδότησης.

-Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της περιφερειακής οδού στο ρεύμα πορείας από την οδό Μαιάνδρου προς τον ανισόπεδο κόμβο Κ16, στο ύψος των έργων, θα διεξάγεται σε δυο λωρίδες κυκλοφορίας, ως έχει σήμερα, με μόνη διαφορά την κατάργηση δεξιών και αριστερών στροφών στη συμβολή με τη Συμμαχική οδό.

-Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της περιφερειακής οδού στο ρεύμα πορείας από τον ανισόπεδο κόμβο Κ16 προς την οδό Μαιάνδρου, στο ύψος των έργων, θα διεξάγεται σε δυο λωρίδες κυκλοφορίας, ως έχει σήμερα έως και περίπου 100 μέτρα πριν τη συμβολή με τη Συμμαχική οδό, πλην ενός τμήματος περίπου 200 μέτρων στο ύψος της Συμμαχικής οδού και έως το τέλος των ρυθμίσεων, όπου θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

-Οι αποκλειόμενες κινήσεις προς την περιφερειακή οδό ανακατευθύνονται, με κατάλληλη εργοταξιακή κατακόρυφη σήμανση, προς τον προορισμό τους διαμέσου του υφιστάμενου τοπικού και παράπλευρου οδικού δικτύου.

Το ανώτατο όριο ταχύτητας στην εσωτερική περιφερειακή οδό μειώνεται σταδιακά στα 50 χλμ./ώρα κατά μήκος της ζώνης των εργασιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την πιστή τήρηση της εργοταξιακής σήμανσης και για τον περιορισμό της ταχύτητας, τόσο κατά την προσέγγιση, όσο και κατά τη διέλευση από την περιοχή εκτέλεσης των εργασιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.