Γιατί τα τυριά είναι κίτρινα αφού το γάλα είναι άσπρο;

(Πηγή: www.tanea.gr)

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς γίνεται ορισμένα τυριά, να έχουν τόσο έντονο κίτρινο χρώμα και κατά πόσο αυτό είναι φυσικό, αφού το γάλα από το οποίο παρασκευάζονται είναι άσπρο;

Σας έχουμε την απάντηση.

Είναι αποτέλεσμα της προσθήκης μιας χρωστικής ουσίας στο γάλα, που είναι απόλυτα φυσική: το Annatto προέρχεται από τους καρπούς του δένδρου Achiote (lat. Bixa Orellana) που ευδοκιμεί στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

Ο καρπός περιέχει σπόρους, με χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα, που χρησιμοποιούνταν ως χρωστική ουσία, για τη βαφή υφασμάτων και τον χρωματισμό τροφών και καλλυντικών, όπως επίσης και στην παραδοσιακή τέχνη των Αζτέκων.

Στις μέρες μας πάντως, χρησιμοποιείται το Annatto κυρίως… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.