Γιατί πρέπει να αλατίζετε το κρέας πριν το μαρινάρετε

(Πηγή: www.enikos.gr)

Τα μόρια γεύσης από το ξηρό τρίψιμο είναι πολύ μεγάλα για να διεισδύσουν στο τοίχωμα των κυττάρων του κρέατος.

Το αλάτι είναι ένα βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές με κρέας, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι είναι σημαντικό να το προσθέσετε νωρίς στη διαδικασία μαγειρέματος.

Το αλάτι, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ μικρότερο και μπορεί να διαλυθεί και να προσληφθεί από τα κύτταρα.

Το αλάτι έχει δύο κύριες λειτουργίες στο κρέας:

Τα κύτταρα του κρέατος θα προσπαθήσουν φυσικά να εξισορροπήσουν τα επίπεδα αλατιού τους μεταφέροντάς το από περιοχές υψηλής συγκέντρωσης σε περιοχές χαμηλής συγκέντρωσης μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται διάχυση.

Ενισχύει τη γεύση: Το αλάτι… Πηγή (Πηγή: www.enikos.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.