Συνταγή για παραδοσιακή μπακαλιαρόπιτα: Ένα κλασικό πιάτο με πλούσια γεύση

(Πηγή: www.enikos.gr)

Συνταγή για παραδοσιακή μπακαλιαρόπιτα: Ένα κλασικό πιάτο με πλούσια γεύση

Η μπακαλιαρόπιτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κεφαλονιά. Συνδυάζει την αλμυρή γεύση του μπακαλιάρου με την τραγανότητα του φύλλου της πίτας, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει κάθε ουρανίσκο.

Για τη γέμιση:

Για τη σάλτσα:

Για τη συναρμολόγηση:

Βράζουμε τον μπακαλιάρο σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Αφού κρυώσει, τον ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τον πελτέ σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες,… Πηγή (Πηγή: www.enikos.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.