Τρεισήμισι χρόνια μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το ΣτΕ με απόφαση αναγνωρίζει τον στρεβλό πολεοδομικό σχεδιασμό που υπήρχε και την έλλειψη δυνατότητας διαφυγής των κατοίκων προς την θάλασσα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης!

(Πηγή: thefaq.gr)

Νόμιμο με αρκετές παρατηρήσεις έκρινε το ΣτΕ, το Προεδρικό Διάταγμα που ανάβει το πράσινο φως για αλλαγές στο πολεοδομικό σχέδιο στο Μάτι. Τρεισήμισι χρόνια μετά την φονική πυρκαγιά στην περιοχή των Δήμων Νέας Μάκρης, Ραφήνας- Πικερμίου και Μαραθώνα που στοίχισε τη ζωή σε 103 ανθρώπους, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο εγκρίνει το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο με το οποίο θα καθορίζονται οι ζώνες, η δόμηση και οι οριογραμμές στα ρέματα.

Ωστόσο, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε 52 ουσιαστικές παρατηρήσεις, εκ των οποίων μεγάλος αριθμός αφορά στην οριοθέτηση 8 ρεμάτων, μερικά εκ των οποίων ξεκινούν από την Πεντέλη, όπως είναι τα ρέματα του… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.