Ποιοι Έλληνες περιλαμβάνονται στη διεθνή λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη απήχηση

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 6.938 ερευνητές από 69 χώρες, που ταξινομήθηκαν με βάση τον αριθμό των ετεροαναφορών που έχει το έργο τους, δηλαδή πόσες φορές άλλοι επιστήμονες παραπέμπουν σε δημοσιεύσεις ενός ερευνητή. Ο κατάλογος αντλεί στοιχεία από τη βάση δεδομένων Web of Science, τα οποία αναλύθηκαν από ειδικούς του Ινστιτούτου Επιστημονικής Πληροφόρησης της Clarivate.

Στη λίστα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ο Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ (ΕΚΠΑ)

Από ελληνικής πλευράς, στον κατάλογο περιλαμβάνονται κατά σειρά οι Γεώργιος Δαΐκος (ΕΚΠΑ), Θεόδωρος Δαλαμάγκας (Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά), Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ), Γεράσιμος Φιλιππάτος (ΕΚΠΑ), Γεώργιος Γεωργακίλας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Γεώργιος Καραγιαννίδης (ΑΠΘ), Νίκος Καραμάνος (Πανεπιστήμιο… (Πηγή: www.in.gr)

1 Σχόλιο

  1. Στη συγκεκριμενη λιστα συμπεριλαμβανονται και αρκετοι Ελληνες (αναμεσα τους και εγω) που εργαζομαστε στο εξωτερικο. Καλο θα ηταν να γινει και μια αναφορα σε αυτους.
    https://clarivate.com/highly-cited-researchers/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.