Τροφική δηλητηρίαση: Γιατί είναι συχνό φαινόμενο στις γιορτές – Τι να προσέχετε – Aftodioikisi.gr

(Πηγή: www.aftodioikisi.gr)

Τροφική δηλητηρίαση: Γιατί είναι συχνό φαινόμενο στις γιορτές – Τι να προσέχετε

Να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν και μετά τον χειρισμό του κρέατος

Να πλένετε καλά τις επιφάνειες και τα σκεύη με τα οποία έρχεται σε επαφή το κρέας

Να διατηρείτε το ωμό κρέας μακριά από τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και όλα τα τρόφιμα που καταναλώνονται ωμά ή είναι έτοιμα προς κατανάλωση

Οι τροφικές δηλητηριάσεις, δηλαδή τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας μετά από κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, είναι πολύ συνηθισμένες εντός και εκτός οικιακού περιβάλλοντος, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να προστατευθούμε.

Να χρησιμοποιείστε διαφορετικές επιφάνειες κοπής για να αποφύγετε… Πηγή (Πηγή: www.aftodioikisi.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.