Ο φυσικός χυμός που προστατεύει την καρδιά

(Πηγή: seleo.gr)

Οι διατροφικές πολυφαινόλες έχουν κεντρίσει την ερευνητική προσοχή τις τελευταίες δεκαετίες λόγω των πλεονεκτημάτων τους για την υγεία.

Μελέτες παρατήρησης υποδεικνύουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και θνησιμότητας για εκείνους που καταναλώνουν περισσότερα φλαβονοειδή. Ομοίως, στοιχεία από επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι η υψηλότερη κατανάλωση φλαβονοειδών, κυρίως από φρούτα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, υπέρταση, καρδιαγγειακή νόσο και θνησιμότητα.

Η κατανάλωση χυμού φρούτων αποτελεί δευτερεύουσα επιλογή σε σχέση με την κατανάλωση ολόκληρων φρούτων, λόγω της απώλειας φυτικών ινών στην σάρκα των φρούτων και το γεγονός ότι τα σάκχαρα στους χυμούς φρούτων θεωρούνται ελεύθερα σάκχαρα. Αν και η κατανάλωση ροφημάτων… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.