Πώς η κλιματική αλλαγή βάζει σε κίνδυνο το ριζότο -Οι Ιταλοί προειδοποιούν

(Πηγή: www.iefimerida.gr)

Μετά την ξηρασία που κατέστρεψε τις βραβευμένες σοδειές arborio και carnaroli στην κοιλάδα του Πό, νέες ποικιλίες ρυζιού προσφέρουν μια αχτίδα ελπίδας. Αλλά καμία δεν είναι ακόμη κατάλληλη για χρήση στην παραδοσιακή συνταγή ριζότο.

Για το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα και της άνοιξης του 2022, ο Luigi Ferraris, ένας 58χρονος καλλιεργητής ρυζιού από τη Μορτάρα, μια πόλη στην κοιλάδα του Πό, παρέμενε αισιόδοξος.

Οι βροχοπτώσεις είχαν μειωθεί κατά 40% κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους και το χιόνι είχε συσσωρευτεί αραιά στις Άλπεις, προκαλώντας 88% πτώση της ποσότητας νερού που έφτανε στον ποταμό Πό από το λιώσιμο του χιονιού- η ροή… Πηγή (Πηγή: www.iefimerida.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.