Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε ρεβύθια

(Πηγή: www.enikos.gr)

Τα ρεβύθια είναι όσπρια πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Ενώ προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία, δεν είναι κατάλληλα για όλους.

Τα ωμά ρεβύθια μπορεί να περιέχουν πρωτεΐνες όπως σφαιρίνη, αλβουμίνη και προλαμίνη, οι οποίες σχετίζονται με αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτές οι πρωτεΐνες διατηρούνται ακόμα και μετά το μαγείρεμα των ρεβυθιών.

Το ξέπλυμα των ρεβυθιών, πριν την κατανάλωσή τους, βοηθά στην απομάκρυνση αυτών των πιθανώς επιβλαβών χημικών ουσιών και μειώνει την πιθανότητα εντερικής δυσφορίας. Παρακάτω θα διαβάστε ποιοι θα πρέπει να μην τρώνε ρεβύθια αλλά και τις πιθανές παρενέργειες από την κατανάλωση τους.

Μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στα όσπρια, συμπεριλαμβανομένων των ρεβυθιών…. Πηγή (Πηγή: www.enikos.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.