Πόσο «επικίνδυνος» είναι ο φούρνος μικροκυμάτων – Τι δείχνουν έρευνες 

(Πηγή: www.tanea.gr)

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι «μόνιμος κάτοικος» σε πολλές κουζίνες εδώ και δεκαετίες. Μπορεί να θεωρείται σωτήριο, ωστόσο πόσο  ασφαλές για την υγεία μας είναι το φαγητό στα μικροκύματα;

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όσον αφορά την ακτινοβολία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αλλά άλλες ανησυχίες είναι λιγότερο ξεκάθαρες, όπως το κατά πόσον το μαγείρεμα σε μικροκύματα προκαλεί απώλεια θρεπτικών συστατικών ή το ζέσταμα τροφίμων σε πλαστικό δοχείο μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές.

Σε ερωτήματα όπως τα παραπάνω απαντά το σχετικό αφιέρωμα του BBC. Σύμφωνα με έρευνες έχουν δείξει ότι τα λαχανικά χάνουν μέρος της θρεπτικής τους αξίας στον φούρνο μικροκυμάτων…. Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.