Νέος ΚΟΚ: Τέλος η αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας

(Πηγή: seleo.gr)

Στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απενεχοποιείται το αυτοκίνητο και αυστηροποιούνται οι ποινές για τους παραβάτες οδηγούς.

Εντελώς διαφορετικός θα είναι ο χαρακτήρας του νέου Κώδικα Οδική Κυκλοφορίας σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα ο νέος ΚΟΚ προβλέπει προβλέπει αναμόρφωση των ποινών για τις παραβάσεις οδικής ασφάλειας, χωρίς ωστόσο να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Στόχος είναι η συμμόρφωση των οδηγών, η επιβολή δίκαιων ποινών που να αντιστοιχούν στη επικινδυνότητα της κάθε παράβασης αλλά και στη διασφάλιση της είσπραξης των προστίμων.

Οι ποινές, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, θα αφορούν κυρίως στον οδηγό και θα είναι ανάλογες των παραβάσεων με βάση κατηγοριοποίηση αυτών ως προς την επικινδυνότητά τους, όπως αυτές που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα (π.χ. η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα ή η αντικανονική προσπέραση, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ), οι λιγότερο επικίνδυνες παραβάσεις (π.χ…. Πηγή (Πηγή: seleo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.