ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ του ΔΝΤ για τα εργασιακά [altsantiri]

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική
 

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με την Γερμανίδα ομόλογό της, Andrea Nahles, στηλίτευσε την «αρνητική» στάση του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι αποτελεί τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά.

Οι δύο τους συζήτησαν επίσης την εν εξελίξει διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, στο σκέλος που αφορά τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα. Η συζήτηση, διάρκειας 30 λεπτών, διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα.

Η υπουργός επισήμανε στη Γερμανίδα ομόλογό της ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα κομβικού χαρακτήρα ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση και τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα. Τόνισε επίσης ότι αποτελεί τροχοπέδη, για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η αρνητική στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρά το γεγονός πως υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται:

– Το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής Εμπειρογνωμόνων,

– Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) καθώς και

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

– Κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ΕΕ.

Θετική ήταν η ανταπόκριση της κυρίας Andrea Nahles αναφορικά με την κομβική θέση που κατέχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Οι υπουργοί Εργασίας των δύο χωρών συμφώνησαν να υπάρχει μεταξύ τους ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/politiki/epithesi-tis-achtsioglou-kata-tou-dnt-gia-ta-ergasiaka/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *